Социалните медии увеличават риска от депресия при тийнейджърите, показва ново проучване, цитирано

...
Социалните медии увеличават риска от депресия при тийнейджърите, показва ново проучване, цитирано
Коментари Харесай

Социалните медии увеличават риска от депресия при тийнейджърите

Социалните медии увеличават риска от депресия при младежите, демонстрира ново изследване, представено от Webmd. 

" Нашето проучване разкрива, че времето, прекарано в потреблението на някои форми на цифрови медии за дадена година, предвижда депресивни признаци в границите на същата година ", съобщава създателят на проучването Патриша Конрод, професор по психиатрия в университета в Монреал.

Според съавтора на проучването Елрой Бурс, социалните мрежи и малкия екран постоянно излагат подрастващите на идеализирани облици - юноши с съвършени тела и по-вълнуващ или заможен метод на живот.

Проучването включва съвсем 4 000 канадски младежи, които са били проследени сред 12 и 16-годишна възраст. Всяка година подрастващите дават информация за времето в: обществени медии, телевизия, видео игри и потребление на компютри. Успоредно с това младежите попълнят въпросници за разнообразни депресивни признаци през четирите години на изследването.

По-честия престой в социалните медии и повечето време пред тв приемника са били свързани с по-тежки признаци на меланхолия. Колкото повече време младежите употребяват обществени медии и гледат телевизия, толкоз по-тежки са техните признаци за меланхолия, демонстрират резултатите.

Престоят в обществените медии и гледането на телевизия от подрастващите би трябвало да бъдат контролирани, с цел да се предотврати развиването на меланхолия и да се понижат съществуващите признаци, безапелационни са откривателите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР